woensdag 29 februari 2012

Satellietnavigatie kan uw leven redden

Alle verkeerswegen raken dichtgeslibd. En dan spreken we niet alleen over de autowegen, maar ook over de spoorwegen, de luchtwegen, en zelfs over de waterwegen. Als we de capaciteit van deze verkeerswegen willen verhogen, zit er niets anders op dan de minimale veiligheids-afstanden tussen opeenvolgende voertuigen, vaartuigen of vliegtuigen te verminderen. Tegelijk moet de veiligheid van het verkeer niet dalen maar stijgen.

Satellietnavigatie zal een rol spelen in het verhogen van de veiligheid in alle vormen van transport: te land, ter zee en in de lucht. In vliegtuigen zullen satellieten  een bijkomende positie- en hoogtebepaling mogelijk maken. In het treinverkeer zullen satellieten een bijkomende controle uitoefenen op de positie en de snelheid van de trein.

Maar satellieten kunnen nog op vele andere manieren uw leven redden. Ik schreef hierover meer op mijn Engelstalige blog: (1) GIS systemen ter voorkoming van infrastruktuur schade, (2) eCall, (3) SAR, (4) Hoge betrouwbaarheidstoepassingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten