dinsdag 3 maart 2015

Afrika: er is wat veranderd


Er is toch wel wat veranderd. 10-15 Jaar geleden werd in mijn wereldje van satelliet-communicatie en telecommunicatie nog niet zoveel gesproken over Afrika. Niemand geloofde toen dat men er zaken kon doen.

Vandaag ziet men het helemaal anders. Afrika bekleedt bijna een centrale plaats in de huidige geografische expansie van commerciƫle televisie en internetdiensten.

Afrika heeft een relatief jonge bevolking. Toegang tot informatie is cruciaal. Maar Afrika is ook een ideaal toepassingsgebied voor satelliet-diensten. Het is zeer uitgestrekt en de afgelegen dorpen zijn vaak niet verbonden met optische kabel of coaxkabel. Met satellietterminals kan men iedereen toegang geven tot televisie en internet. Men kan ook zogenaamde "teleteaching" en "telemedicine" diensten organiseren om regionale ontwikkeling mogelijk te maken.

Op die manier overbrugt men de zogenaamde digitale kloof tussen arm en rijk of tussen afgelegen en centrale gebieden. Het is misschien nog maar een kleine stap maar het doet deugd ook eens naar positieve evoluties te kijken. Meer daarover op de SES blog: Explore the potential of the African continent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten